AsstrA oferă o gamă completă de servicii logistice și de transport necesare pentru transportul internațional de boabe de cacao și praf de cacao. Cacao este ingredientul principal în ciocolată și alte alimente care conțin ciocolată. Cacao tocată este, de asemenea, utilizată în scopuri cosmetice. Piața de cacao brută a înregistrat o creștere constantă în ultimii ani. Conform estimărilor experților, în ultimii ani piața producției de ciocolată a crescut odată cu creșterea numărului de produse din ciocolată din comerțul exterior. Volumul de transport maritim în acest segment a crescut, de asemenea, în mod corespunzător. Companiile care lucrează cu cacao ca materia primă se uită de multe ori pe piețe noi, străine și necesită sisteme logistice noi.
AsstrA ajută Clienții săi să stabilească livrări internaționale regulate de cacao și boabe de cacao rase. Compania noastră organizează transporturi de marfă prin diverse moduri de transport în regiunile Europei, CSI, tările baltice, Balcani, Asia de Sud-Est și Asia Centrală. Angajații noștri cu experientă iau în considerare nevoile fiecărui client și caracteristicile mărfurilor pentru a dezvolta căi de livrare optime care minimizează costul transportului de boabe de cacao și cacao rasă. AsstrA organizează livrarea la timp a mărfurilor, indiferent de destinația geografică. Datorită cooperării fructuoase cu companiile de transport internațional, oferim prețuri flexibile cu servicii de calitate elvetiană.
-
Cacaua brută aparține categoriei "cele mai sensibile" marfuri susceptibilă la factori externi nefavorabili. Este un produs higroscopic care absoarbe ușor umezeala și vaporii de apă din aer. În plus, pudra de cacao absoarbe mirosurile și este supusă autolizei (auto-dizolvarea țesuturilor sub influența enzimelor speciale), auto-incălzire, putregai și mucegai. Această sensibilitate la influențele externe necesită respectarea strictă a tuturor condițiilor în timpul transportului de cacao. Cacaua crenvurată este un lichid vâscos obținut prin măcinarea boabelor de cacao rafinate tratate termic. Pungile cu mai multe straturi și alte ambalaje utilizate la transportul cacauei rase asigură o etanșare și o protecție adecvată împotriva efectelor nocive ale mediului extern. Ca ambalaje pentru transportul internațional de boabe de cacao, sunt utilizate pungi dense din fibre naturale grosiere (iută sau sisal). Acest ambalaj puternic ajută la menținerea proprietătilor consumatorului de bunuri. Cacaua brută este transportată în așa-numitele "recipiente de cafea" cu ventilație naturală. O condiție importantă pentru transport este minimizarea conținutului de apă în produsul însuși, în recipient și în stratul de acoperire al recipientului. Suprafețele rezervorului trebuie să fie uscate și curate, cu un procent de umiditate care nu depăseste limitele prescrise. Minimizarea umiditătii ajută la evitarea formării suplimentare a vaporilor de apă în interiorul recipientului și previne deteriorarea și descompunerea cacauei răzuite.
Containerele de cacao sunt închise în hârtie specială pentru a evita deteriorarea prin absorbția apei. Pentru reglarea nivelului de umiditate din interiorul recipientului, se utilizează de asemenea filtre speciale cu proprietăti anti-codare sau materiale izolatoare nețesute. Realizăm livrarea în containere standard ISO și în containere flatrack cu platforme deschise. Ultima metodă, deși este mai puțin sigură, permite costuri mai mici de transport în comparație cu utilizarea containerelor ventilate mai scumpe. Normele privind transportul prafului de cacao acoperă, de asemenea, condițiile și procedurile speciale pentru manipularea acestor mărfuri. În special, nu este permisă utilizarea echipamentelor de incărcare și descărcare care pot deteriora ambalajul mărfurilor. Se stabilește o procedură specială pentru operațiunile de transbordare în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, cum ar fi zăpada, ploaia și umiditatea ridicată. În astfel de cazuri, incărcătura trebuie protejată împotriva umezelii accidentale și a expunerii la umiditate ridicată pentru a evita mucegaiul și putregaiul. AsstrA monitorizează cu atenție modificările de reglementare internaționale privind transportul de mărfuri și alte produse și asigură o livrare sigură, rapidă, corespunzătoare caracteristicilor fiecărui produs.
-
Transportul de cacao necesită utilizarea unor echipamente maritime, feroviare, aeriene și rutiere special adaptate. Vehiculele trebuie să fie uscate, reci, ventilate și inodore. Aceste condiții sunt asigurate, de exemplu, în cazul transportului internațional de boabe de cacao pe cale maritimă, prin plasarea incărcăturii în saci sub punte la o distantă suficientă de orice sursă de căldură. Sunt luate măsuri speciale pentru a preveni efectele dăunătoare ale umiditătii ridicate a aerului, care provoacă proprietătile auto-incălzitoare ale produsului și conduc la autolizc. Deci, în cazul transportului maritim, incărcătura trebuie plasată pe puntea de marfă interioară a unei nave maritime. Acest aranjament reduce riscul de condensare. Cacaua este foarte sensibilă la fluctuațiile bruște de temperatură. Temperaturile aerului sub zero Celsius, precum și fluctuațiile semnificative ale temperaturii zilnice, pot deteriora cacaua măruntită și o pot face incomodă ca materie primă pentru alimente. Pentru a evita expunerea la condiții meteo externe nefavorabile, mărfurile sunt păstrate în compartimentele închise ale vehiculului. Transportul internațional de cacao pe partea deschisă a unui vehicul este posibil numai în sezoanele calde, când fluctuațiile zilnice de temperatură sunt nesemnificative.
Nu sunt necesare măsuri suplimentare pentru menținerea unui regim de temperatură în timpul livrării cacauei brute. Cu toate acestea, la cererea clientului, specialiștii AsstrA pot organiza transportul de cacao într-un anumit regim de temperatură. O cerință importantă pentru transportul internațional de boabe de cacao și praf de cacao este fixarea adecvată a incărcăturii. Ambalajele cu bunuri trebuie să fie asigurate astfel încât să se evite deplasarea sau alunecarea în timpul livrării. Toți Partenerii de transport fiabili ai AsstrA folosesc vehicule complete, cu seturi complete de documentație tehnică. Experții AsstrA selectează vehicule special adaptate pentru transportul boabelor de cacao și cacaua rafinată, în funcție de caracteristicile incărcăturii și de nevoile Clienților. Dacă este necesar, angajații noștri aranjează scheme de transport multimodale care utilizează transportul aerian, rutier, maritim și feroviar.
-
- EXPERIENȚĂ PE TERMEN LUNG
AsstrA organizează transportul de cacao de peste 26 de ani. În acest timp, compania noastră a studiat specificul diferitelor industrii și sfere de activitate. Prin urmare, fiecare client primește o soluție dovedită și eficientă pentru fiecare cerintă specifică.
- CUNOAȘTEREA PIEȚEI
AsstrA rezolvă în mod competent fiecare problemă legată de transportul internațional de cacao. Datorită muncii bine coordonate a specialiștilor noștri, fiecărui client AsstrA este garantată siguranța maximă a incărcăturii în timpul transportului, un sistem de livrare clar și bine organizat, respectarea condițiilor de transport stabilite și îndeplinirea tuturor standardelor tehnice și sanitare.
- SERVICII COMPREHENSIVE
AsstrA este o sursă de experți pentru o gamă completă de servicii pentru transportul de boabe de cacao și cacaua mărunțită: expedierea de mărfuri (inclusiv schemele intermodale), asistența vamală și de documentare, asigurarea, depozitarea, consultanța și logistica proiectelor. Pe langă prezența globală în 22 tări, compania noastră are 8 agenții vamale interne care ne permit să imbunătătim și să dezvoltăm în permanență soluții logistice și de transport inovatoare.
- FIABILITATE
AsstrA organizează transportul de cacao și boabe de cacao rase cu implicarea furnizorilor de servicii de transport fiabile. Partenerii noștri de transport colaborează cu noi pe baza unor contracte pe termen lung care garantează realizarea unor indicatori de KPI înalți, indiferent de condițiile pieței. Partenerii de transport ai AsstrA au toate contractele de asigurare, răspundere și licență necesare.
- SIGURANȚE FINANCIARE
Ne concentrăm pe furnizarea de servicii sigure, inovatoare și eficiente pentru transportul de cacao care îndeplinesc cerințele dreptului internațional. Răspunderea AsstrA este acoperită cu 3.000.000 EUR pe eveniment asigurat. Asigurarea de acoperire este asigurată de partenerul nostru de încredere Zurich Insurance Company Ltd (Elveția).
- EXPERIENȚĂ PE TERMEN LUNG
-
Reglementarea juridică a transportului internațional de cacao este complicată de absența unui singur act normativ internațional sau național care să contină o listă exhaustivă de reguli pentru transportul acestui tip de incărcătură. Regulile de transport sunt stabilite în funcție de fiecare mod de expediere specific și în ce tări are loc transportul maritim. În fiecare caz specific, transportatorii se referă la regulile de livrare a mărfurilor pe cale rutieră, feroviară, aeriană sau maritimă, precum și la convențiile internaționale și actele juridice tehnice. Normele care reglementează procesul de transport de cacao sunt cuprinse în numeroasele reglementări și documente tehnice care stabilesc standarde sanitare, igienice și tehnice pentru transportul și certificarea produselor alimentare. Toate aceste documente stabilesc o procedură complexă și detaliată pentru transportul de cacao brută. AsstrA asigură pe deplin conformitatea cu toate regulile și reglementările relevante.
-